Winst in Vlaanderen

2 mei 2023

Na de World Cup in Italië reden Patrick en Tristan zondag de Ronde in Vlaanderen. En met succes!

Zondagochtend begonnen Patrick en Tristan aan de Ronde in Vlaanderen, een koers over ruim 90 kilometer. Onderweg moesten de renners over de Pladijsstraat, RueVerte Voie en Côte de Trieu. Patrick en Tristan waren prima hersteld van de eerste World Cup in Italië en konden op de lastige momenten in de koers de forcing voeren. Op de Trieu schudde de Nederlandse tandem nog eens aan de boom en kon niemand meer volgen.

Uiteindelijk keerde een Frans team nog terug, maar op een volgende versnelling van Patrick en Tristan moesten zij het antwoord schuldig blijven. De Nederlandse wereldkampioenen kwamen zo solo over de meet op de Grote Markt in Ronse.

“We voelden ons prima en konden de andere tandems echt pijn doen met onze versnellingen. Na de Trieu waren we alleen, maar de Fransen keerden nog even terug. In de laatste kilometers hebben we die alsnog los gereden en kwamen we solo aan. Het is mooi om deze koers winnend af te sluiten in onze regenboogtrui. Volgend weekend is het opnieuw koers in België, dan rijden we de World Cup in Oostende”, klonk het bij Tristan na afloop.

Foto`s: Natalia Bos