Dubbele zege in Oostende

9 mei 2023

Na hun zege in de Ronde in Vlaanderen sloegen Patrick en Tristan tweemaal toe tijdens de tweede World Cup van dit seizoen in Oostende.

Op dreef in België
Afgelopen weekend waren Patrick en Tristan opnieuw in België, dit keer in Oostende waar een World Cup gepland stond. Vrijdag begon TandemTeam Bangma aan de tijdrit. De wereldkampioenen klokten met 35 minuten en 45 seconden de snelste tijd. De andere Nederlandse tandem Ter Schure/Franssen eindigde op 36 seconden als tweede.

Zondag volgende de wegrit. Daarin werd het een spannende strijd met de Italiaanse tandem van Federico Andreoli. Patrick en Tristan reden samen met de Italianen weg en vloerden ze vervolgens in de sprint. Ter Schure/Franssen maakten het podium compleet.

Op naar de VS
Ondertussen maken Patrick en Tristan zich klaar voor het volgende avontuur. Alles is gepakt voor een trip naar de Verenigde Staten, waar het duo op zowel de weg als op het gravel in actie komt. Op 20 mei wacht de ‘Gravel Locos Hico’ in Texas als eerste koers van het jaar op gravel. Een week later volgt in Huntsville Alabama de derde World Cup van het jaar op de weg, weer een week later gevolgd door de Unbound in Kansas.

Podcast Helden
Tussen al het koersen, voorbereiden en trainen door vond Tristan ook nog de tijd om een podcast op te nemen met Helden Magazine. Hij praat daar onder meer over zijn jeugd, de motivatie die hij voor anderen wil zijn en de rol die de fiets in zijn leven speelt. De podcast is hieronder of in je eigen Podcast app te beluisteren.