Winst en vijfde plaats bij eerste World Cup

24 april 2023

Patrick en Tristan waren afgelopen weekend actief in het Italiaanse Maniago voor de eerste World Cup van het seizoen.

Na de geslaagde sponsorbijeenkomst halverwege maart volgde voor Tristan een hoogtestage in ‘zijn eigen’ Sierra Nevada. Afgelopen weekend was het tijd voor de eerste competitie van dit jaar: de eerste World Cup in Maniago, Italië.

Winst in tijdrit
Vrijdag stonden Patrick en Tristan in hun prachtige regenboogoutfit aan de start van de tijdrit. Het werd een spannende strijd met het andere Nederlandse koppel Vincent Ter Schure en Timo Franssen. Uiteindelijk klokten Patrick en Tristan met 31 minuten, 50 seconden en 23 honderdsten de snelste tijd. Het gat met de nummers twee was ruim 8 seconden. “We gingen met een goed gevoel hier naartoe. In de tijdrit konden we in de regen toch stralen in onze regenboogtrui en de zege grijpen. Het verschil met Vincent en Timo was niet erg groot, maar de zege was binnen”, liet Tristan optekenen tijden de terugreis naar Nederland.

Mindere benen in wegrit
Zondag volgde de wegrit in en rond Maniago. Er stonden bijna 30 tandems aan de start, waarbij het niveau in de breedte een stuk hoger lag in vergelijking met voorgaande jaren. Een mooie ontwikkeling om te zien binnen deze sport. Patrick en Tristan zaten mee in de kopgroep met de Belgen, Britten en de andere Nederlandse tandem Ter Schure/Franssen. Uiteindelijk reed dat Nederlandse koppel weg en reed naar de zege. Patrick en Tristan eindigden als vijfde in de eerste achtervolgende groep. “We hadden niet de beste benen in de wegrit. We hadden niet de macht om een paar keer goed door te trekken en zo het verschil te maken. Er is echter geen man over boord, want ik kom net van hoogte en was nog niet helemaal uitgerust. Dus de mindere benen vielen wel te verklaren. En van dit soort weekenden leren we alleen maar van”, klonk het bij Tristan.

Op naar de Zuiderburen
De Nederlandse regenboogtandem maakt zich nu op voor twee koersweekenden bij onze Zuiderburen. Op 30 april rijden Patrick en Tristan de Ronde in Vlaanderen, een week later volgt de tweede World Cup van het seizoen in Oostende.