Van Sierra Nevada naar Oostende

2 mei 2024

Na het succesvol verlopen Wereldkampioenschap op de baan in Rio trok Tristan naar zijn appartement in Sierra Nevada voor een hoogtestage. Inmiddels is hij alweer in België, waar dit weekend de volgende World Cup op de weg verreden wordt.

Na het wereldkampioenschap in Rio had Tristan even tijd nodig om bij te komen. Dat deed hij op hoogte in zijn eigen appartement in de Sierra Nevada. Nadat de batterijen weer waren opgeladen kon er weer goed getraind worden. Eerst in het gezelschap van Martin van de Pol en later van verzorgster Sanne.

“Tijdens het eerste weekend in de Sierra viel er een meter sneeuw, maar uiteindelijk konden we zelfs in korte broek boven fietsen. Dus qua weer hebben we het uitstekend getroffen. We hebben veel uren gemaakt, alles natuurlijk in het teken van de Spelen in Parijs. Naast het harde trainen was er ook tijd voor wat ontspanning tussendoor. Ik voelde me tijdens de hoogtestage elke dag fitter worden en kijk met een heel tevreden gevoel terug op mijn tijd in de Sierra”, aldus Tristan.

Na een terugreis en een dag inpakken in Apeldoorn reisde Tristan af naar Oostende. Daar staat komend weekend een World Cup op het programma. Tristan komt daar aan het vertrek met Brian Megens, de reservepiloot voor de Spelen. Vaste piloot Patrick is recent vader geworden van een tweede kindje en kan zo extra tijd doorbrengen met zijn gezinnetje.

“We zijn zondag afgereisd naar België. In vergelijking met vorige jaren iets eerder, zodat ik nog enkele dagen kon trainen met Brian. Vrijdag is de tijdrit over 30 kilometer. We hebben het parcours goed verkend. De start is om 14.28 uur en het belooft een zware dobber te worden met de harde wind die voorspelt is. Het wordt zwoegen tegen de wind in en vliegen met de wind in de rug. Zondag volgt dan de wegwedstrijd. Mooi om dit met Brian te kunnen doen en goed om te zien hoe dit gaat”, vertelt Tristan.

Een dag na Oostende reist Tristan richting Italië. “Ik ga dan samen met mijn moeder die kant op. Zij rijdt de bus met materialen. Anderhalve week later vliegt Patrick ook onze kant op en dan fietsen we samen de World Cup daar”, sluit Tristan het verhaal af.