Achtervolging: goud in nieuw wereldrecord!

23 maart 2024

Tristan en Patrick waren als titelverdedigers de grote favoriet op de 4 kilometer achtervolging tijdens het wereldkampioenschap op de baan in Rio de Janeiro. Die rol maakten ze meer dan waar.

Na een prima voorbereiding moest het zaterdag 23 maart gaan gebeuren: titelprolongatie op de 4 kilometer achtervolging. In de kwalificaties was het zaak om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Tristan en Patrick klokten een tijd van 4.00’772″, dat was ruimschoots de snelste tijd en goed voor een plek in de finale later op de dag.

In de finale kwamen Tristan en Patrick uit tegen Groot-Brittannië. De oranje tandem vertrok als een komeet en sloeg direct een flink gat ten opzichte van hun concurrenten voor de regenboogtrui. Tristan en Patrick gaven hun opponenten geen kans meer en reden steeds verder bij ze weg.

In augustus vorig jaar zetten Tristan en Patrick het wereldrecord in Glasgow op 3.58’766″, maar in Rio de Janeiro bleek dat het nog sneller kon. De oranje tandem denderde met een gemiddelde van 60,403 km/u over de baan naar een tijd van 3.58’397″, een nieuwe wereldtitel in een nieuw wereldrecord! Een prachtige prestatie van Tristan en Patrick!

Beelden van de laatste ronde (Bron: https://www.youtube.com/@cpboficial)