Goud en zilver in Oostende

6 mei 2024

De World Cup in Oostende leverde Tristan en zijn piloot Brian een eerste en tweede plek op.

Tristan startte in de World Cup met reservepiloot Brian Megens. Vrijdag vormde de tijdrit de eerste opdracht. De weersgoden waren het peloton niet gunstig gezind voorafgaand aan de tijdrit. Harde wind en veel regen zorgden voor de nodige overlast, waardoor de organisatie de start een tijdje uitstelde. Toen alles weer opgeruimd en rustiger was, kon de tijdrit alsnog plaats vinden. Tristan en Brian trok fel van start in de Belgische kustplaats en vlogen naar een knappe eerste plaats.

Na de succesvolle tijdrit startten Tristan en Brian twee dagen later in de wegrit. Ook daar kwam het duo sterk voor de dag. De Nederlandse tandem Ter Schure / Fransen ontsnapte in de finale van de koers en reed met een ruime minuut voorsprong als eerste over de meet. Tristan en Brian wisten in een spannende sprint beslag te leggen op de tweede plaats. Een prima weekend dus voor Tristan en Brian.

In het weekend van 17 t/m 19 mei staat in het Italiaanse Maniago de volgende World Cup op het programma. Tristan rijdt dan weer met zijn vaste piloot Patrick Bos.