Op zoek naar de regenboog in Rio

22 maart 2024

Op de wielerpiste van Rio de Janeiro wordt deze dagen gestreden voor de regenboogtrui en medailles tijdens het Wereldkampioenschap Parawielrennen. Tristan en Patrick jagen op titelprolongatie en reisden met een goed gevoel af naar Brazilië.

Na het avontuur Down Under was er even een kort rustmoment, gevolgd door een trainingskamp in Spanje en een intensief trainingsblok op de baan van Apeldoorn. Dit allemaal in voorbereiding op het wereldkampioenschap op de baan in Rio de Janeiro. Komend weekend staan Tristan en Patrick daar aan het vertrek van de 4 kilometer achtervolging (zaterdag) en de sprint (zondag).

“We hebben goede trainingen kunnen draaien in Apeldoorn. Als afsluiting hebben we een test gedaan en daar werd ons goede gevoel bevestigd. We zijn tevreden met de vorm en kijken dan ook enorm uit naar de achtervolging van komende zaterdag. We zijn hier afgelopen zaterdag aangekomen en hebben zondag voor het eerst op de baan getraind. Dat was toch wel erg bijzonder door alle herinneringen die hier liggen. Ik had het kippenvel op mijn armen staan en wist nog precies waar iedereen stond op het moment dat ik hier samen met Teun goud pakte tijdens de Paralympische Spelen”, aldus Tristan.

Het wereldkampioenschap begon afgelopen woensdag al, maar Tristan en Patrick moeten nog tot zaterdag wachten voordat ze in actie komen. “We hebben hier nog enkele goede sessies kunnen doen. We hebben met de Nederlandse equipe al een wereldtitel en bronzen medaille binnen, dus de kop is er af. Mijn vriendin Mel pakte woensdag een zilveren medaille en dan is het fijn dat we samen die medaille konden vieren. Donderdag hebben we de laatste training afgewerkt, nu is het tijd voor rust en opladen voor de grote dag zaterdag. We hebben er erg veel zin in en willen een zo goed mogelijke rit neerzetten”, sloot Tristan af.

De kwalificatie voor de 4 kilometer achtervolging staat voor zaterdagmiddag 14.00 uur Nederlandse tijd gepland, de eventuele finale volgt om 22.30 uur (17.30 uur lokale tijd).

Alle uitslagen zijn via deze link te vinden.

Via YouTube is er zaterdag een livestream te bewonderen vanaf 14u00.