Italië levert goud en brons op

21 mei 2024

Twee weken na de World Cup in Oostende was het tijd voor de volgende World Cup. Dit keer in het Italiaanse Maniago, waar Patrick en Tristan weer samen reden.

Al snel na de World Cup in Oostende trok Tristan richting Italië om de volgende World Cup voor te bereiden. Hij kreeg daarbij gezelschap van vaste piloot Patrick Bos. Het World Cup weekend in Maniago begon met een tijdrit. De wereldkampioenen klokten bij het eerste tussenpunt de snelste tijd. De eerste achtervolgers volgende op dat moment op 7 seconden. Het gat werd in het vervolg van de 18,8 kilometer lange tijdrit groter en werd uiteindelijk bijna 23 seconden. Daarmee ging het goud met duidelijk verschil naar Patrick en Tristan.

Twee dagen later was het tijd voor de wegrit over 101,4 kilometer, verdeeld over 13 ronden. De wereldkampioenen konden in deze koers niet het verschil maken op het Italiaanse parcours. Daardoor kwam er na ruim 100 kilometer een sprint tussen acht tandems. Daarin was de Italiaanse tandem Andreoli/Toto de snelste voor de Fransen De Carvalho/Guichard en Patrick en Tristan. Na goud en zilver in Oostende, was er nu dus goud en brons in Italië.