Wereldbekerwinst in Oostende

10 mei 2018

 

IMG_1705Van 4 t/m 6 mei stond de eerste Worldcup van dit seizoen voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos op het programma in het Belgische Oostende.

 

Eerst stond er een 37 km lange tijdrit op het programma. Bij de tijdrit staken de Polen en Britten er met kop en schouders bovenuit. Maar wat was het spannend voor de derde plek. 3 koppels streden binnen 3 sec voor een podiumplek. Uiteindelijk wisten Timo en Vincent nipt het brons te pakken. Tristan en Patrick kwamen 0,3 sec tekort en daarachter eindigden de Australiers op iets meer dan 2 sec. Dit was natuurlijk wel even flink zuur en vroeg om revanche in de wegwedstrijd welke 2 dagen later op het programma stond.

 

 Bij de wegwedstrijd ging na de eerste bocht het spel al op de wagen. Er ontstond een kopgroep van 5 tandems waaronder Tristan en Patrick. Al vrij snel moesten de Australiers lossen uit de kopgroep. Achter de kopgroep gingen de Austaliers samenwerken met de Britten om terug te keren bij de kop van de wedstrijd. Ze kwamen nog tot op 10 sec van de kopgroep , maar aansluiting lukte niet. Na zo’n driekwart wedstrijd liet het Nederlandse koppel Timo Fransen / Vincent Ter Schure de kopgroep ook gaan zodat ze nog met 3 koppels vooraan overbleven. Uiteindelijk liep het uit op een sprint tussen Tristan en Patrick en de Polen Polak en Ladosz, welke met overmacht werd gewonnen door Tristan en Patrick. Een prachtige eerste overwinning dit jaar en prolongatie van de wereldbekerwinst van vorig jaar in Oostende.

 

 De volgende Worldcup is in eigen land , van 6 t/m 8 juli in Emmen.