Zilver en 2 bronzen plakken op het WK baan

26 maart 2018

wk baan rio 2018 11Van 22 t/m 25 maart stond het WK paracycling op de Olympische baan in Rio de Janeiro op het programma voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos. Dit werd voor Tristan  een weerzien met de baan waar hij met piloot Teun Mulder glorieuze (gouden) momenten beleefde op de paralympische spelen van 2016.

Vrijdag 23 maart kwamen Tristan en Patrick in actie op de 4km achtervolging.
In de kwalificatie reden ze met een nieuw PR naar de 3e tijd. Dit betekende dat ze konden gaan strijden voor het brons tegen de Spanjaarden Adolfo en Infante. Na een spannende race wisten Tristan en Patrick  de bronzen plak uit het vuur te slepen.

Zaterdag 24 maart stond de 1km tijdrit op het programma.  Het werd een geweldige spannende strijd van wereldniveau. Ook op deze afstand wisten Tristan en Patrick brons te pakken met een nieuw PR  nipt achter het Britse duo Ball en Mitchel en de superieure Britten Fachie en Rotherham welke de wereldtitel pakten met een nieuw wereldrecord op een laaglandbaan.

Op de slotdag stonden
 Tristan en Patrick nog aan de start van het sprinttoernooi voor tandems.
Op de 200 mtr kwalificatie behaalden Tristan en Patrick met een pr van 10.134 sec de 3e plaats. In de kwartfinale versloegen ze in 2 heats de Ieren Gordon en Byrne. In de halve finale werd wederom in 2 heats gewonnen van de Britten Ball en Mitchel. De finale werd in 2 heats verloren van de oppermachtige Britten Fachie en Rotherham.
Zo werd er na 2 keer brons nog een zilveren plak gepakt.

 

Vooraf was de doelstelling om op de achtervolging de wereldtitel te pakken. Dit lukte dan net niet, maar met drie medailles op drie afstanden en drie pr’s kan men toch van een geslaagd WK spreken.