Titels blijven binnenstromen

25 september 2022

Na de dubbele wereldtitel in Canada hebben Patrick en Tristan de afgelopen weken nog enkele titels aan hun palmares toegevoegd.

Direct na het wereldkampioenschap trokken de kersverse wereldkampioenen naar de Verenigde Staten om daar deel te nemen aan de Gravel Worlds. In Lincoln (Nebraska) wachtte hun eerste gravelkoers, meteen eentje van 247 kilometer. “Dat was langer dan we ooit hadden gereden. We startten om 6 uur in de ochtend met zo`n 1000 renners. Al snel kwamen we in een eerste groep met veel topgravelrenners. Op 35 kilometer van de streep waren de benen leeg en moesten we de eerste twee renners laten gaan. We kwamen uiteindelijk als derde algemeen en eerste tandem over de streep”, vertelde Tristan over dit avontuur.

Twee weken later was Tandemteam Bangma alweer actief op het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Amersfoort. In hun prachtige regenboogtrui snelden Patrick en Tristan naar een nieuwe nationale tijdrittitel. Patrick en Tristan startten daarna met hun voorbereiding op het Wereldkampioenschap op de baan, dat van 20 t/m 23 oktober plaats vindt op de Olympische baan in Parijs.

De wereldkampioenen wisselden in het laatste weekend van september de baantandem nog eenmaal in voor de wegtandem in de strijd om de nationale titel op de weg. Patrick en Tristan reden wederom een sterke koers en eigenden zich ook deze nationale driekleur toe.