Patrick en Tristan ongenaakbaar op het Wereldkampioenschap

15 augustus 2022

Het weekend van 12 t/m 15 augustus stond met rood aangestipt in de agenda`s van Patrick en Tristan. In dit weekend vond namelijk het Wereldkampioenschap in Canada plaats. Het team was onverslaanbaar in de World Cups en ook op het Europees kampioenschap stond er geen maat op Patrick en Tristan.

Tijdrit
Vrijdagmiddag om 13.12 uur lokale tijd begonnen Patrick en Tristan aan hun jacht op de regenboogtrui in de tijdrit over 28,4 kilometer. Het parcours was technisch en bevatte enkele klimmetjes. Bij het eerste tussenpunt hadden Patrick en Tristan al een mooie voorsprong te pakken. Die voorsprong wisten ze in de rest van de tijdrit verder uit te breiden. Uiteindelijk lieten Patrick en Tristan het uurwerk stilstaan na 34 minuten en 53 seconden. Dat bleek meer dan voldoende voor de regenboogtrui.

“Het Wereldkampioenschap was het hoofddoel van het jaar. We waren op beide onderdelen de topfavoriet omdat we het hele jaar al dominant zijn. We wonnen alle World Cups en ook beide wedstrijden op het EK. In de tijdrit was het lastig om een ritme te vinden. Eigenlijk ligt ons dat wel goed. Het was veel intervalwerk en op de korte steile klimmetjes konden we goed onze kracht kwijt. De eerste helft van onze WK-missie was zo al geslaagd”, klonk het bij Tristan na afloop.

Wegrit
Na een dagje rust was het zondag tijd voor de wegrit over 105,3 kilometer. Patrick en Tristan zaten direct goed in de wedstrijd en sprongen mee met alle demarrages. Uiteindelijk kwamen ze terecht in een kopgroep met Polen en Frankrijk. “Op 15 kilometer van de streep hebben we toen een versnelling geplaatst op de langste klim in het parcours. We reden weg en sloegen direct een mooi gaatje. We konden onze inspanning goed volhouden tot aan de streep. Fantastisch dat we ook deze wedstrijd wisten te winnen”, aldus een erg tevreden en blije Tristan.

Patrick en Tristan kwam na ruim 2 uur en 25 minuten solo zegevierend over de streep. De Franse tandem volgde op 1 minuut en 48 seconden als tweede, Polen kwam op ruim 3 minuten als derde over de meet.

“Het is magisch dat we ons hoofddoel zo kunnen verwezenlijken. We hebben hier erg naar toe gewerkt dit jaar. We waren als een van de weinige Nederlanders vorige week actief in de World Cup in Quebec. Dat was niet alleen goed voor de jetlag, maar ook nog een ultieme trainingsprikkel richting het WK. Erg mooi dat we voor al onze inspanningen zijn beloond. Het was een prachtig weekend zo”, sloot Tristan zijn verhaal af.

Volgende koers
Patrick en Tristan krijgen niet volop tijd om te genieten van de successen van afgelopen weekend. De succesvolle tandem staat namelijk op 20 augustus aan het vertrek van de Gravel Worlds in Lincoln (VS).