Tijd voor vakantie na loodzware Gravel Worlds

1 september 2023

Enkele dagen na hun Europese titels trokken Patrick en Tristan naar de Verenigde Staten, waar met de Gravel Worlds een prachtig toetje wachtte op het succesvolle tandemteam.

Vorig jaar waren Patrick en Tristan outstanding tijdens de Gravel Worlds in Lincoln. Eerder dit jaar proefde Team Bangma ook al enkele malen van de gravelkoersen in de Verenigde Staten tijdens de Gravel Loco`s en Unbound. Nu keerden Patrick en Tristan terug naar de States voor een nieuwe editie van de Gravel Worlds.

Patrick en Tristan waren de afgelopen weken erg succesvol op het WK in Glasgow en het EK in eigen land. De Gravel Worlds waren een mooie uitsmijter van een tot nu toe erg succesvol jaar. In de voorbereiding op de koers over 150 mile deden Patrick en Tristan nog enkele (lange) trainingen op de graveltandem.

“Het leek een hele snelle koers te worden in erg warme omstandigheden. De nacht voor de koers kwam de regen met bakken uit de hemel. Op de ochtend van de wedstrijd regende het nog steeds en was de temperatuur van rond de 40 graden gezakt naar 20 graden. Het gravel was heel zacht en modderig geworden. Dat maakte het voor ons extra lastig met onze tandem, het kost dan nog meer energie. Toch hebben we alles gegeven en een mooie koers gereden”, aldus Tristan vanuit de Verenigde Staten.

Patrick en Tristan eindigden als eerste van de tandems en sloten zo een succesvol seizoen op gepaste wijze af. Na deze koers gaat de riem er even af en wordt enkele weken vakantie gevierd in de Verenigde Staten. Een welverdiende beloning!