Met overmacht naar wereldtitel op achtervolging

3 augustus 2023

Na een uitstekende voorbereiding keken Patrick en Tristan al wekenlang uit naar hun moment van glorie op de ‘Sir Chris Hoy Velodrome’ in Glasgow.

Woensdag 2 augustus stond al een tijdlang met rood omcirkelt in de agenda`s van Patrick en Tristan. Op die dag vond de kwalificatie plaats voor de 4 kilometer achtervolging op het wereldkampioenschap. Als wereldrecordhouders stond Team Bangma als favoriet aan de start en die status werd waar gemaakt.

Patrick en Tristan leverden een uitstekende kwalificatie af en lieten de klokken stil staan na 3.58’766″ wat opnieuw een verbetering van het wereldrecord betekende. Als tijdsnelsten mochten Patrick en Tristan zich logischerwijs opmaken voor de finale een dag later. Tegenstanders daarin waren het Franse tandemkoppel Louis Pijourlet en Alexandre Lloveras.

Patrick en Tristan lieten er in de finale geen twijfel over bestaan wie de besten waren op dit onderdeel. Vanaf de start pakten ze een ruime voorsprong op de Franse concurrenten om die in het vervolg alleen maar verder uit te breiden. Patrick en Tristan kregen de Fransen al snel in het zicht en na 3 kilometer zat de finale er op toen Patrick en Tristan hun tegenstanders inhaalden. Na de verschillende wereldtitels op de weg, was dit de eerste wereldtitel op de baan voor Patrick en Tristan. Een klasse apart!

Voor Team Bangma zit het WK er na deze gouden race nog niet op. Vrijdag 4 augustus volgt de kilometer op de baan, waarna de focus wordt verlegd naar de weg. Op 10 augustus staan Patrick en Tristan aan de start van de tijdrit, twee dagen later vindt de wegrit plaats.