3e in Alphen a/d Rijn

3 juni 2013

Zondag 2 juni stond alweer de 5e topcompetitiewedstrijd voor tandems op het programma in Alphen a/d Rijn. De wedstrijd werd onder fraaie weersomstandigheden verreden met veel wind.

Tandemstoker Tristan Bangma uit Donkerbroek reed vandaag weer met zijn piloot Aalzen Alma uit Augustinusga. Het strijdplan was om het eerst rustig aan te doen, maar na een kwartier demarreerden Tristan en Aalzen al en ze konden zo’n twintig minuten lang voor het peloton uitrijden.

Ze hadden voortdurend een voorsprong van +/- 20 seconden maar mede door de harde wind hielden ze uiteindelijk hun benen stil en werden ze weer opgeslokt door het peloton. Twee ronden voor het einde plaatsten Tristan en Aalzen nog een demarrage maar het peloton liet hen niet meer gaan .Daarna begon het kijken naar elkaar en was het duidelijk dat er om de overwinning gesprint ging worden.

Ze kregen uiteindelijk allemaal sprintles van Patrick bos en Daniel de Knegt, maar het FrieseTandemkoppel wist er nog een fraaie 3e plaats uit te slepen. Dit was voor Tristan een Aalzen een fraai resultaat, daar de overige tandemkoppels allemaal al op scherp stonden voor de 2 wereldbekerkoersen de komende 2 weken in respectievelijk Merano ( Italie) en Segovia (Spanje ).

Zo konden Tristan en Aalzen met een podiumplaats en als strijdlustigste renners van de wedstrijd met een voldaan gevoel terugreizen naar het noorden.