2e in Acht van Bladel

24 juni 2013

In het weekend van 22 en 23 juni stond de 6e topcompetitiewedstrijd voor tandems op het programma. Deze vond plaats tijdens de acht van Bladel, een driedaagse koers voor junioren met diverse afwachtingswedstrijden.

Zo stond er voor de tandems een 2 daagse op het programma. Op zaterdag een criterium en op zondag een tijdrit. De visueel gehandicapte Tristan uit Donkerbroek reed dit weekeinde weer met zijn friese piloot Aalzen Alma uit Augustinusga. Zaterdagavond werd er hard gekoerst tijdens het criterium. Het tandemkoppel Timo fransen en Alfred Stelleman wist halverwege koers te ontsnappen en gingen er met de overwinning vandoor. In de laatste ronde wisten Patrick Bos en Daniel de Knegt ook nog te ontsnappen en konden zo de 2e plaats pakken. Voor de 3e plaats moest gesprint worden, en na een finishfoto bleken Tristan en Aalzen de 3e plaats te hebben gepakt.

Op zondag stond er vervolgens een tijdrit van 9 km op het programma. Deze werd wederom een prooi voor het koppel Timo Fransen en Alfred Stelleman. Het Friese tandemkoppel Tristan Bangma en Aalzen Alma raffelden de 9 km af in een tijd van 12 min en 11,47 sec wat een geweldige tijd was voor de mannen op een zeer bochtig parcours met veel klinkerwegen en voortdurend een harde wind van opzij. Deze Tijdrit leverde Tristan en Aalzen een 2e plaats op en uiteindelijk ook een 2e plaats in het algemeen klassement. Voor tandemstoker Tristan en piloot Aalzen een zeer geslaagd weekend in het Brabantse Bladel.