Zilver op Paralympische wegrit

3 september 2021

Ruim een week na hun Paralympische titel op de 4 km achtervolging op de baan sleepten Patrick en Tristan een nieuwe medaille in de wacht op de wegrit.

Na de gouden medaille op de baan zagen Patrick en Tristan een nieuwe kans op eremetaal in rook op gaan na materiaalpech in de tijdrit. Enkele dagen later stonden de mannen aan de start van de wegwedstrijd over bijna 119 kilometer. De weersomstandigheden waren erg zwaar met veel regen. Dat hield de Nederlandse tandem Vincent Ter Schure en Timo Fransen niet tegen om vroeg op avontuur te trekken. Patrick en Tristan vormden achter hun landgenoten een achtervolgende groep met een Franse en Spaanse tandem.

Ter Schure en Fransen liepen snel uit naar een ruime voorsprong en gingen zonder pech op weg naar het goud. Patrick en Tristan lieten op iets meer dan 2 ronden van het einde de andere tandems ter plaatse en gingen op zoek naar het zilver. De Fransen en Spanjaarden waren niet in staat hun wiel te volgen en zagen Patrick en Tristan steeds verder weg rijden.

Enkele minuten nadat Ter Schure en Fransen waren gefinisht kwamen Patrick en Tristan juichend als tweede over de streep. Een mooie tweede medaille op deze Paralympische Spelen.