Week vol huldigingen voor Tristan en Teun

25 september 2016

HuldigingNa terugkomst in Nederland zat het Rio-avontuur er nog niet op voor Tristan en Teun. Diverse festiviteiten en huldigingen stonden de afgelopen week op het programma. 

Dinsdag landde TeamNL weer in Nederland. Na aankomst op Schiphol volgde er een ‘Welkom thuis feest’ voor heel TeamNL in Utrecht. Een dag later wachtte er een huldiging in Den Haag. Daar werden Tristan en Teun (en diverse andere medaillewinnaars) geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vervolgens werden de sporters ontvangen door koning Willem Alexander en prinses Margriet,. Op het bordes van Paleis Noordeinde volgde een mooie foto. Donderdag maakten Teun en Tristan hun opwachting op tv. Bij NPO1 waren ze te zien in het programma ‘Tijd voor Max’. Een dag later werden de Friese sporthelden gehuldigd op het provinciehuis in Leeuwarden.

Zaterdag volgde het klapstuk met de huldiging in het eigen Donkerbroek. Een groep vrijwilligers had een prachtig programma in elkaar gezet met onder meer een lunch, huldiging op het podium en een feest met DJ. Tristan, Teun en hun families beleefden een onvergetelijke dag, die in korte tijd werd voorbereid door de vrijwilligers en met steun van de plaatselijke middenstand. Waar een klein dorp sterk in kan zijn!

Bekijk de foto`s >>