Voor het derde jaar op rij World Cup winst in Oostende

20 mei 2019

Van 16 t/m 19 mei stond in het Belgische Oostende voor Tristan en Patrick alweer de 2e World Cup Paracycling van dit seizoen op het programma.

Vrijdag 17 mei stond er een 36 km lange tijdrit op het programma . Het parcours liep veelal langs de Noorzeekust. Tristan en Patrick lagen lang op podiumkoers, maar ze kwamen nooit echt in hun ritme. Vervolgens kregen ze ook nog te maken met kettingpech en behaalden ze uiteindelijk een 6e plaats.

Zondag 20 mei stond de wegwedstrijd op het programma. Er werd gestart in de regen en vanwege de gladde wegen werd er eerst rustig gekoerst. Toen het gas erop ging formeerde zich een kopgroep met daarbij Tristan en Patrick, 3 andere Nederlandse koppels, 2 Spaanse koppels, en 2 Poolse koppel. Vervolgens ontsnapte 1 van de sterke Poolse koppels, en  was het voor Tristan en Patrick alle hens aan dek. Zij wisten er samen met een ander Nederlands koppel en een Spaans koppel naar toe te rijden. De Spanjaarden en de Nederlanders Ter Schure / fransen vielen later weg vanwege een lekke band. Uiteindelijk wisten Tristan en Patrick de wedstrijd in de sprint tegen de Polen eenvoudig te winnen.
Dit was een derde World Cup winst op rij voor Tristan en Patrick in Oostende. Volgend jaar is daar het WK op de weg , dat een favorietenrol hebben ze nu inmiddels wel.