val en brons op het WK in Portugal

14 juni 2021

Het WK op de weg werd verreden in Portugal, op het autocircuit van Estoril. Na het succesvolle EK en een uitstekende vorm waren de verwachtingen best hoog voor dit WK op de weg.

tijdrit: de tijdrit verliep in eerste instantie uitstekend. Patrick en Tristan lagen halfweg de tweede van vier te verrijden ronden op medaillekoers. Maar toen sloeg het noodlot toe, bij het insturen van een U-bocht gleed ineens het achterwiel weg en gingen Patrick en Tristan hard onderuit.
Flink geschaafd en gebutst reden ze nog naar een 8e plaats.

wegwedstrijd: Nog behoorlijk gehavend door de val in de tijdrit moest de wereldtitel behaald in Emmen in 2019 verdedigd worden. In de tweede van veertien te verrijden ronden opnieuw pech met een lekke band. Na een snelle wielwissel wisten Patrick en Tristan weer redelijk snel naar de kop van de wedstrijd te rijden. Uiteindelijk belanden ze in een kopgroep van drie. Maar een paar kilometer voor de finish kwamen 2 tandemkoppels van achteruit erop en erover en Patrick en Tristan moesten even een gaatje laten . Het werd een lange sprint en Patrick en Tristan kwamen nog heel dichtbij maar het was niet genoeg, een bronzen plak was hun deel
Onttroond als wereldkampioenen. In eerste instantie baalden ze van het resultaat, maar enkele uren na de wedstrijd konden ze toch tevreden zijn met een medaille.