Twee maal zilver voor Tristan op het WK baan

22 maart 2016

DSC00989Tristan heeft samen met Teun Mulder twee zilveren medailles veroverd op het WK paracycling in het Italiaanse Montichiari.

Op de kilometer snelden Tristan en Teun naar een tijd  van 1:01.780 , goed voor een pr en  nieuw Nederlands record. Met alleen nog de Britse wereldrecordhouders Fachie en Mitchell nog in de baan stonden Tristan en Teun bovenaan. De Britten waren sterker : 1:00,633

In de kwalificatie voor het sprinttoernooi reden Tristan en Teun over 200 m met een tijd van 10.179  opnieuw naar een pr en nieuw Nederlands record, goed voor een 2e plaats. In de kwartfinale werden de Australiers in twee heats verslagen. Vervolgens werden de Spanjaarden in de halve finale in twee heats verslagen. En toen de finale tegen de Britse Wereldkampioenen Fachie en Mitchell. De eerste heat werd gewonnen door de Britten . De tweede heat werd een bloedstollend spannende sprint welke na een fotofinish nipt werd gewonnen door de Britten.

Een uitstekend WK voor Tristan en Teun met twee zilveren plakken en twee Nederlandse records. Ze kunnen zich nu klaar gaan stomen voor de Paralympische spelen in Rio de Janeiro in September dit jaar.