We zijn in Tokyo!

Morgen is het al zo ver – de vier kilometer achtervolging! We kijken er echt naar uit om te mogen starten.

Het was een hele lange reis van Portugal naar Tokyo, met een tussenstop met overnachting in Amsterdam. Al met al zijn we meer dan 24 uur bezig geweest om van Amsterdam in Tokyo te komen, met veel wachten bij aankomst vanwege de verplichte Covid-testen. Dit hadden we wel al verwacht en ondanks dat het een hele lange reis was, zijn we nu hier op een fantastische plek.

De wielerbaan is niet in Tokyo zelf. Wij verblijven op een prachtig golfresort op ongeveer 30 minuten rijden van de baan met uitzicht op Mount Fuji. Daar hebben we echt geluk mee gehad, omdat we hier iets meer bewegingsvrijheid hebben en we ons over het terrein mogen bewegen. Er zijn verder wel hele strenge maatregelen. We moeten overal een mondkapje op, worden iedere dag op Corona getest, moeten afstand houden en vooral in de eetzaal zijn de regels heel strikt. (tekst loopt door onder de foto`s)

Naast het trainen hier hebben we ook voldoende tijd voor ontspanning en dat hebben we ook nodig om ons optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijden. We hebben nu 3 keer op de baan getraind en Patrick heeft net nog solo op de weg getraind. De laatste trainingen gaan super goed. We laten echt zien dat de vorm goed is, dus dat geeft heel veel vertrouwen voor de wedstrijden.

Vanavond is de openingsceremonie dus dan gaat het echt beginnen en de zenuwen beginnen stiekem toch te komen. Morgen is het meteen dé grote dag voor ons: de 4 kilometer achtervolging – ons grote doel. Hier hebben de laatste jaren alles aan gedaan. We hebben al onze energie hierin gestoken om goed te worden op dit onderdeel en een zo goed mogelijke prestatie neer te kunnen zetten.

We hebben er enorm veel zin in en we willen heel graag laten zien hoe goed we zijn. We verwachten dat de resultaten morgen heel dicht bij elkaar zullen liggen, dus het zou fantastisch zijn als we voor een medaille mee kunnen doen.

Tristan en Patrick

< Terug naar het overzicht