Een gouden dag

Het is gelukt! Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Tijdens de kwalificatie reden we sneller dan ooit iemand had gedaan. Een wereldrecord onder de 4 minuten (3.59,470)! We konden het zelf bijna niet geloven. En toen we het Britse duo inhaalden tijdens de grote finale wisten we dat de gouden plak voor ons was – wat een geweldig moment.

We hebben anderhalf jaar geleden besloten vol te gaan voor de achtervolging, samen met onze trainer Jenning Huizenga. Om het dan zo te mogen neerzetten, fantastisch. We merkten dat steeds meer op z’n plek ging vallen en dat de topvorm naderde. We wisten dat als we alles goed zouden doen er iets moois kon gebeuren, maar zo mooi hadden niet verwacht.

Na de kwalificatie hebben we goed onze rust kunnen pakken om ons voor te bereiden op de grote finale. We wisten dat het heel dicht op elkaar zou kunnen eindigen, maar we weten van onszelf dat we goed kunnen herstellen en dat we top aan de start van de finale konden verschijnen. We moesten tegen het Britse koppel dat in 2016 nog Paralympisch kampioen was geworden op dit onderdeel. Dus het kon nog heel spannend worden in de finale. (tekst loopt door onder foto`s)

Echter reden we net als in de kwalificatie weer een geweldige race met hele vlakke rondetijden, zoals je wil zien in een achtervolging. Uiteindelijk haalden we de Britten in met nog 3 rondjes te gaan (na ongeveer 3300 meter). Dat betekende dat de finale was afgelopen en dat we hadden gewonnen! Op het moment dat we de Britten inhaalden lagen we zelfs iets voor op ons eigen wereldrecord, dus we waren met iets heel moois bezig. Dat werd beloond met een gouden plak.

Onze grootste doel is behaald en nu gaan we ontspannen verder richting de wedstrijden op de weg. Natuurlijk willen we daar ook presteren, want de vorm is echt heel goed. We hebben er vertrouwen in dat we ook daar het beste van onszelf kunnen laten zien.

Bedankt iedereen voor alle leuke reacties die we hebben ontvangen, en op naar de volgende wedstrijd!

Tristan en Patrick

(Foto`s: Cor Vos / Corvospro.com)

< Terug naar het overzicht