Tristan Nederlands kampioen op de weg

26 juni 2016

DSC01007 (800x533) Tristan veroverde afgelopen weekend met piloot Cor van Leeuwen uit het Drentse Borger verrassend de Nederlandse titel op de weg.

Tristan is momenteel met piloot Teun mulder al druk in de voorbereiding op de Paralympische spelen in Rio de Janeiro op het onderdeel 1 km baan.
Toch was het nog een mooie uitdaging om het NK op de weg mee te pikken , en zo stond het gelegenheidskoppel Bangma / Van leeuwen dit weekend aan de start.

Grootste kanshebbers op de titel waren de titelverdedigers en wereldtoppers Fransen/ Ter Schure. Dit bleek tijdens de koers, het koppel Fransen /Ter Schure gingen voortdurend in de aanval, maar Tristan en Cor konden als enigste koppel het gat telkens weer dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog een probleem want het koppel Gakes/Scheij was in volle finale weggereden en had nog een voorsprong van 30 seconden. Maar vlak voor de laatste bocht wisten Tristan en Cor hen voorbij te steken. En zo reden ze als eersten het laatste rechte eind op naar de finish en wonnen verrassend de Nederlandse titel voor de gedoodverfde favorieten Fransen/ Ter Schure.