Tristan Nederlands kampioen en twee maal zilver op het NK baan 2013 te Apeldoorn

31 december 2013

DSC00210.JPGTristan pakt samen met Patrick Bos de nationale titel op het onderdeel sprint tandem. Samen winnen ze ook nog 2 zilveren medailles op de onderdelen achtervolging en 1 km.

Op zaterdag  (28 dec ) stond eerst de achtervolging (4km) op het programma .  Patrick en Tristan reden schommelende rondetijden maar kwamen toch op een prachtige eindtijd van 4.32,580 (gem 52,82 km/h) uit. Dit bleek uiteindelijk de snelste tijd bij de mannen. Maar er werd samen met de vrouwen een gezamenlijk klassement opgemaakt, waarbij  er een omrekenfactor  werd toegepast over de tijd van de vrouwen. Zo leverde de tijd van Patrick en Tristan helaas een zilveren medaille op.

Vervolgens stond de 1 km op het programma. De start had beter gekund , maar Patrick en Tristan konden vervolgens goed doortrekken en reden een prachtige eindtijd  van  1.04,270 ( gem 56,01 km/h ). Wederom goed voor zilver. De winst ging naar het koppel Theun Mulder / Rinne Oost

Op zondag (29 dec) stond het onderdeel spint voor tandems op het programma. Eerst moest er een kwalificatietijd over 200m met vliegende start neergezet worden . Patrick en Tristan reden  de sensationele tijd van  10.535 (gem 68,34 km/H ). Dit was een evenaring van het Nederlands record, en de snelste tijd in de kwalificatie. Hierdoor konden Patrick en Tristan de kwartfinales overslaan. De halve finale werd in twee races vrij gemakkelijk gewonnen  van het koppel  Aldo Klomp / Bjorn Demas. En toen moest de finale gereden worden tegen niemand minder dan Theun Mulder  ( meervoudig  wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op de Olympische spelen van Londen 2012) en Rinne Oost ( bronzen medaillewinnaar op de paralympische spelen van Londen 2012 ).De finale ging om een best of three. De eerste sprint werd nipt gewonnen door Theun en Rinne. Nu moest er in de 2e sprint allles uit de kast worden gehaald om er een 3e beslissende sprint uit te slepen. Na een super spannende sprint wisten  Patrick en Tristan  net Theun en Rinne  te kloppen. Dit betekende dat er een belle, een 3e beslissende sprint kwam voor de Nederlandse  Titel. De finale werd  een kraker en bracht de mensen in het Omnisport te Apeldoorn op de banken. De sprint werd twee ronden voor het eind al ingezet  met Patrick en Tristan op kop , maar in de voorlaatste  bocht kwamen Theun en Rinne er zo goed als naast maar uiteindelijk wisten Tristan en Patrick nipt voor te blijven en werden zo sensationeel Nederlands Kampioen door de wereldtopppers Theun en Rinne te kloppen. Prachtige sport en pure promotie voor het tandemwielrennen.

Bekijk via onderstaande link de beslissende race om het nationaal kampioenschap sprint tandem 2013 en check de foto’s in het fotoalbum.

https://www.youtube.com/watch?v=xPsQUH3ov3Q