geen medailles op WK baan

3 februari 2020

Patrick en Tristan hebben het WK op de baan ( 30 jan t/m 02 febr ) in het Canadese Milton afgesloten zonder medailles. Ze kwamen uit op 3 onderdelen.
4km achtervolging: Doelstelling was een finaleplaats. Tijdens de kwalificatie reden ze de 4e tijd, en restte de troostfinale om de 3e plek. De strijd om het brons verloren ze van hun landgenoten Timo Fransen en Vincent ter Schure.
1km tijdrit: op deze afstand snelden ze naar de 5e plaats op 0,7 sec van het brons. In de 2e ronde ging het bijna helemaal mis. Ze reden bij het uitkomen van de bocht over enkele kussens welke naast de baan liggen. Ze moesten zelfs inhouden en daarom heeft deze manoeuvre hen waarschijnlijk het brons gekost.
– sprinttoernooi : gezien het sterke deelnemersveld leek het een moeilijke opgave te worden om zich op de 200m te kwalificeren ( bij beste 8 ) voor het sprinttoernooi. Maar met een keurige 5e plaats viel dit alleszins mee. In de kwartfinales verloren ze in twee heats van de Grieken Bretas en Sandalakis. Vervolgens verloren ze de sprint tegen de Ieren Byrne en Gordon en zo beëindigden ze het sprinttoernooi op een 6e plek

Het WK heeft door aanwijsbare redenen helaas niet gebracht wat van tevoren gehoopt werd. Genoeg punten om aan te werken richting de Paralympische Spelen.