2 podiumplaatsen voor Tristan en Teun in Cottbus

6 september 2015

cottbus 20152 podiumplaatsen voor Tristan en Teun in het Duitse Cottbus

Afgelopen weekend nam Tristan met piloot Teun Mulder deel aan internationale baanwedstrijden in het Oostduitse Cottbus.

Vrijdag 4 sept stond de 4 km achtervolging op het programma en hier wisten Tristan en Teun er een  4e plaats er uit te slepen. Omdat de mannen puur trainen voor het korte werk ( 1km) , was deze 4e plek best verrassend.

Zaterdag 5 sept stond het spectaculaire sprinttoernooi op het programma. Hier realiseerden Tristan en Teun in de kwalificatie een 3e tijd. Uiteindelijk haalden de heren in het toernooi de halve finale waarin  beide heats werden gewonnen van het tandemkoppel De Vries / Bos. Zo pakten ze een mooie 3e plaats.

En dan op zondag 6  sept de belangrijkste afstand voor Tristan en Teun  nl de 1km . Dit is ook de afstand waarop de mannen zich focussen en zich hopen te  plaatsen voor de Paralympics in Rio de Janeiro 2016.
Het waren zware omstandigheden op de half open baan in Cottbus,  maar Tristan en Teun reden een prima km en kwamen uiteindelijk slechts 0,18 sec tekort op de regerend Britse wereldkampioenen Fachie/ Mitchell.  Een fantastische uitslag die perspectief bied richting Rio.